Rondbreinaald Knitpro Zing 25 cm 2.5 mm

Artikel 4 van 15
€ 6,95
Voorraad 3 stuks

Rondbreinaald Knitpro Zing 25 cm 2.5 mm

KnitPro Zing Sokken Rondbreinaalden 25cm - Deze sokken rondbreinaalden zijn heerlijk om kleine projecten mee te breien zoals sokken, mouwen en mutsen. De naald is 25cm lang inclusief naaldpunt

Geschikt om sokken mee te breien, omdat de lengte 25 cm is kun je heel makkelijk rondbreien. Voor een sok zet je ongeveer 60 steken op en dat past prima op de rondbreinaald. Door het kleine formaat is het even wennen met vasthouden, maar het is veel fijner dan 'goochelen' met losse pennen. Klein nadeel is dat de overgang naar de flexibele naald niet helemaal glad, zodat de wol af en toe blijft steken.

Detail: De twee naaldpunten verschillen in lengte, ik brei graag met de langere punt rechts. Je breit gemakkelijk een kleinere omtrek van projecten zoals sokken, mouwen en mutsen met de verschillende punten. De korte naaldpunt is 4,5cm lang en wordt gebruikt om je steken mee te breien, de langere naaldpunt is 7cm lang en wordt gebruikt om je steken op te zetten.

Breipatronen van sokken vind je hier op de website en op de site van Durable Yarn.

Met Durable Soqs en Durable Tweed brei je sokken op de rondbreinaald 2.5 mm en 25 cm.
Met Durable Norwool plus brei je met 4.0 mm

Durable soqs - sokken breien

Durable brengt onder de naam Soqs een eigentijds sokkengaren uit. Soqs heeft een samenstelling van 75% wol en 25% polyamide en is daardoor zacht en sterk tegelijk. Het uitgekiende kleurenpalet van 45 sprekende kleuren maakt het garen bij uitstek geschikt voor veel meer creatieve projecten dan alleen sokken.

Een bol van 50 gram bevat 210 meter en advies naalddikte is 2,5 – 3 mm. Twee bollen zijn voldoende voor een paar sokken, of combineer de verschillende kleuren voor een trui, kussen of knuffel. Dit sterke garen is op vele manieren toepasbaar.

Specificaties:

Gewicht:50 gram
Looplengte: 210 meter
Samenstelling: 75% wol, 25% polyamide
Advies naalddikte:2.5 - 3 mm

Het garen vind je hier: Durable Soqs en Durable Tweed

Wil je diect aan de slag dan is een breipakket handig. Compleet met garen, rondbreinaald en breipatroon van skken die gebreid zijn van boord naar teen. met een handig matenschema. Breipakket bestellen

Breipatroon Tweed stripes soqs

Durable Norwool Plus

Norwool Plus is door het hogere aandeel polyamide iets slijtvaster dan het reguliere Norwool garen. Norwool Plus is verkrijgbaar in 8 gemêleerde kleuren en 4 uni tinten.

Met het Norwool Plus garen brei je stevige warme sokken voor in klompen of werkschoenen. Maar het is ook zeker geschikt voor sjaals, wanten, een muts of een deken. 

 Specificaties:

Gewicht:100 gram
Looplengte:200 meter
Samenstelling:40% acryl, 40% polyamide, 20% superwash wol
Advies naalddikte:4 - 5 mm

 

© 2015 - 2024 Creastudio Juf Wolle | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel