Durable Soqs 2145 Golden Olive

Vorige Artikel 24 van 31 Volgende
€ 3,60
Voorraad 10 stuks

Durable Soqs -Golden Olive 2145

Durable Soqs - Een klassiek sokkengaren van 75% wol en 25% polyamide in het welbekende kleurenpalet van Durable. Met Durable Soqs brei je de mooiste duurzame en viltvrije sokken. Combineer de mooiste tinten met elkaar of ga voor een basic sok in uni kleur. Durable Soqs is naast het breien van sokken ook zeer geschikt voor het maken van andere projecten zoals omslagdoeken, sjaals, mutsen en wanten. Bij dit sokkenwol heb ik een gratis basispatroon sokken breien. Je breit de sok van boord naar teen, met een Hollandse hiel en op de rondbreinaald van 20 cm 2.5 mm. Kun je nog geen sokken breien?  Volg dan een cursus sokken breien.

  • Naalddikte: 2,5 mm 
  • Gewicht: 50 gr. 
  • Lengte: 210m 
  • Samenstelling: 75% wol en 25% polyamide

Een bol van 50 gram bevat 210 meter en advies naalddikte is 2,5 tot 3,0 mm. Twee bollen is voldoende voor een paar sokken, of combineer de verschillende kleuren voor een trui, kussen of knuffel. Dit sterke garen is op vele manieren toepasbaar.

Sokken breien

Sokken breipakket. Met dit garen heb ik een sokken breipakket samengesteld. Dit breipakket bestaat uit 2 bollen Durable Soqs, breipatroon en een rondbreinaald. Je kunt direct aan de slag om een fijn paar sokken te breien.

Volgens Tineke is het verslavend.

'Sokken breien bij Juf Wolle.

Nadat ik de afgelopen winters 2 truien en 1 vest voor mijzelf had gebreid, wilde ik wel eens iets “anders”. Een vriendin van mij stelde sokken voor! Toen dacht ik nog: “sokken”!!! Dat doe je toch niet. Die koop ik wel in de winkel.

Maar, nu staat de winter voor de deur en toen bedacht ik ineens: weet je wat ik ga doen: ik ga sokken breien voor een goed doel. Dan kom ik wel weer lekker de winter door met mijn breiwerk. Zo ben ik bij Juf Wolle in Heerhugowaard terecht gekomen. En wat is het leuk om sokken te breien.

Maar, zo eenvoudig is het in 1e instantie niet. Je hebt het boord, de grote hiel, de kleine hiel, de spie en de tenen!! Ok, de boord gaat nog wel, dan krijg je de grote, verstevigde hiel. Dat ging ook nog wel. Bij de kleine hiel én de spie moet je best wel opletten. Maar dankzij de goede en rustige aanwijzingen van Marleen is het natuurlijk goed gekomen. Mijn voornaamste les was het ‘begrijpen’ van het ‘waarom’ ik bepaalde handelingen moest doen. Ik adviseer de nieuwe cursisten dan ook om meteen thuis een 2e sok op de naald te zetten, zodat je de ervaringen van de les zélf voor de 2e keer zelf kunt uitproberen. En als je er eventueel niet uitkomt, dan kan je die 2e sok meenemen naar de cursus van de volgende week!

Atelier Juf Wolle: wat een prettig atelier. Het is klein, er kunnen 3 cursisten in. Je krijgt een lekker kopje koffie/thee en Marleen geeft heerlijk rustig les en ze legt het ook super goed uit. Ik vond het tijdens het breien handig om nog wat aanwijzingen in mijn eigen woorden op een papiertje te zetten. Inmiddels ben ik alweer aan mijn 3e paar sokken bezig. En wat zíén ze er mooi uit. Dankjewel Marleen en graag tot ziens. Ik zal je hulp voor meer breiwerkjes nodig hebben.'

TIP! Kijk op Drops Design voor heel veel gratis breipatronen van sokken. Met Noorse patronen of een reliëf. Allemaal superleuk. Ga ook aan de slag met sokken breien. je zult zien dat het verslavend is.

 

 

 

© 2015 - 2022 Creastudio Juf Wolle | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel