Hoooked - textielgaren

 

Hoooked duurzaam garen.
Recyclen en creëren sinds 2008.                                      

Het Hoooked verhaal gaat niet alleen over leuke kleurrijke garens, maar ook over het aanpakken van het afval van de mode-industrie door dit te gebruiken voor nieuwe garens. De filosofie van Hoooked is om deze overtollige textielresten op een stijlvolle manier te hergebruiken en bij te dragen tot duurzame werkgelegenheid in Europa, in plaats van de productie naar elders te verplaatsen of uit te besteden.

Het idee voor Hoooked ontstond in 2008 toen ze met eigen ogen zagen hoeveel textielafval de Europese textielfabrieken produceerden. Al die mooie kleuren en stoffen, dat wilden ze graag gaan hergebruiken voor creatieve projecten. Zo ontstond Hoooked!

Hoooked was het eerste bedrijf dat Zpagetti introduceerde in de wereld van het breien en haken. Ze recyclen textielafsnijdsels in hun eigen Hoooked recyclingcentrum in Portugal, waar het 'textielafval' in kleine oplagen handmatig wordt geselecteerd en steeds gesorteerd op kleur en samenstelling. Zo ontstond Zpagetti T-shirt garen. Hoooked-medewerkers van de productielocatie in Portugal zamelen textielafval in bij Europese fabrieken, sorteren, verwerken en verpakken het. Hoooked Zpagetti is daarom echt uniek, met ieder dag andere kleuren in het assortiment.

   Na de lancering van Zpagetti; hét originele recycle t-shirtgaren van textielafval, zijn ze verder gegaan met het ontwikkelen van garens in verschillende categorieen en hebben ze RibbonXL, Eco Barbante, Spesso, Wavy Blends en Soft cotton DK toegevoegd aan het assortiment. Deze garens hebben verschillende diktes en texturen en bieden voor ieder wat wils.

Deze gerecyclede katoengarens worden net als Zpagetti gemaakt van textielresten, maar deze worden mechanisch verpulverd, gemengd tot nieuwe kleuren, gesponnen en vervolgens getwijnd of gebreid. We verven deze garens niet en het hele recycleproces is watervrij en vrij van chemicalien. Ribbonxl, Spesso, Ecobarbante, Wavy Blends en Soft cotton DK zijn allemaal volledig gerecycled uit textielrestanten. Omdat deze garens in grotere batches worden gerecycled, heb je een grotere kans om dezelfde kleurrun opnieuw te kunnen bestellen.

Kits en patronen gemaakt door makers!               

Voor iedereen die wil starten met een relaxte hobby, hebben ze macramé-, brei- en haakpakketten voor elk niveau. Samen met DIY-ers en makers uit verschillende landen hebben ze veel inspirerende projecten ontworpen, zodat jij direct aan de slag kunt met onze duurzame, gerecyclede en plantaardige garens!

Bij Creastudio Juf Wolle koop je eenvoudig haakpakketten, breipakketten en macramé pakketten.

Amigurumi's giraf, olifant, schildpad, aapje, lama en olifant
Haakpakketten van een tas en  rolkussen
Macramé wandhangers enplantenhangers

© 2015 - 2024 Creastudio Juf Wolle | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel