Hoe haak je de omslagdoek Vintage Glamour. 

Haak een heerlijk comfortabele omslagdoek. Deze grote omslagdoek in vintage stijl ziet er niet alleen chique en glamoureus uit, maar hij houdt je ook lekker warm. Je haakt de omslagdoek met Durable ColourCake, een verloopgaren en Durable Piece of Cake, dit zorgt voor een mooi contrast. Je haakt de vasten, halve stokjes, stokjes en dubbele stokjes zo, dat je een golvend effect krijgt.

Afmeting van je haakwerk: 60 x 156, je haakt in rijen heen en weer. Je haakt een lange lap die je dubbel vouwt en aan een kant aan elkaar haakt. Met een kleine opening voor je hals.

Wat heb je nodig:

De Haaksteek: de steek die je haakt is een golvende steek. Dat is een steek waarbij je een golvend effect krijgt. Een golvend effect krijg je als je de hoogte van de steken afwisselt. In dit haakpatroon is dat 3 vasten, 2 halve stokjes, 2 stokjes, 3 dubbele stokjes, 2 stokjes, 2 halve stokjes en dan weer 3 vasten enzevoort. Dat is de golvende beweging in steken. Dit herhaal je totdat je de breedte van je werk hebt. Het is een veelvoud van 14 steken bij het haakpatroon van de Omslagdoek Vintage Glamour. je hebt dan een breedte van 60 cm.

Hoe haak je de omslagdoek?  Je haakt 4 toeren voor een golvend patroon en het streeppatroon. 2 toeren Durable Colourcake, dit is het verloopgaren en 2 toeren Piece of Cake, dit is de basiskleur. Toer 1: *haak 3 vasten, 2 halve stokjes, 2 stokjes, 3 dubbele stokjes, 2 stokjes, 2 halve stokjes en herhaal vanaf *. Toer 2: haak je een toer alleen maar vasten. Toer 3: je wisselt van kleur en haakt net even anders dan toer 1, je krijgt een verspringende golfbeweging. Je haakt: 3 dubbele stokjes, 2 stokjes, 2 halve stokjes, 3 vasten, 2 halve stokjes, 2 stokjes en dan weer dubbelestokjes.  LET OP ! Deze verspringt met toer 1. Je krijgt de vasten boven de dubbele stokjes. Toer 4: Alle steken vasten.  Deze 4 toeren herhaal je.

Tip voor het wisselen van de kleuren na 2 toeren. Je wisselt van kleur bij de laatste steek in toer 2, je haakt de vaste niet helemaal af, bij de laatste omslag neem je de andere kleur en haal je die door beide lussen. Je pakt de kleur 2 toeren terug, de draad loopt dan aan de zijkant mee. Daar zie je later niets van want je haakt een rij vasten aan de zijkanten.

Afwerking van de omslagdoek. Je hebt nu een lange rechthoekige lap van 165 cm lang. Je vouwt de lap in de lengte dubbel en haakt 2 kanten aan elkaar met vasten. Dit is de naad middenvoor. Laat 30 cmopen voor de hals.

Zo zit het ontwerp in elkaar. Ik hoop dat je hier iets aan hebt en dat je de Omslagdoek Vintage Glamour gaat haken. Neem er wel de tijd voor, je bent er wel een aantal uren mee bezig, maar dit geeft veel haakplezier. Het is een leuk project om mee te nemen met vakantie!

Wil je direct aan de slag bestel hier het haakpakket

Als je nog vragen hebt kunt je die altijd aan mij stellen. Laat het me weten via WatsApp 0639136184 of email info@creastudiojufwolle.nl

Veel haakplezier!

 

© 2015 - 2024 Creastudio Juf Wolle | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel