Cursus - Sokken leren breien

Leer stap voor stap sokken breien

Sokken breien is hip. Wil jij leren sokken breien? In 4 lessen van anderhalf uur leer jij de basis van het breien van sokken. Om sokken te leren breien moet je een aantal technieken leren, zoals rond breien, een hiel breien en een teen. Deze onderdelen verwerk ik in 4 lessen.

In 7 stappen brei je een perfect paar sokken. Je leert een sok te breien op de rondbreinaald. Je krijgt garen om 1 paar sokken te breien, een basis breipatroon en een Knitpro Zing rondbreinaald. Met de basiskennis brei jij sokken voor iedereen in elke variatie. Sokken breien is niet moeilijk je moet een beetje ervaring hebben met recht en averecht breien.

Wanner is er een cursus sokken breien?

Workshop sokken breien 4x

Locatie: Zuiderlicht 163, Heerhugowaard

Review: 5 sterren van Jacolien Blom

'In 4 les avonden geleerd om sokken te breien. Marleen geeft duidelijke uitleg zorgt voor thee en koffie en helpt waar nodig. Workshop is een aanrader'

 

AANMELDEN: email of een WatsApp naar 0639136184

Kun je niet op die datums dan kunnen wij samen een nieuwe datum inplannen.

Workshop - Sokken breien van boord naar teen met een rondbreinaald.

Inhoud van de workshop sokken breien.

  • 4 lessen van ongeveer anderhalf uur
  • Materiaal voor 1 paar sokken breien, Durable Soqs of Durable Norwool
  • Rondbreinaald Knitpro Zing, 2.5 mm lengte 25 cm of 4 mm
  • Inclusief 3 markeerringen
  • Breipatroon op papier
  • Inclusief sokken breien maattabel
  • Kleine groep, maximaal 5 cursisten
  • Prijs: 89,- inclusief materiaal voor 1 paar sokken, 2 bollen Durable soqs of Norwool plus

Info en aanmelden voor een cursus leren sokken breien mail naar info@creastudiojufwolle.nl

Locatie: Creastudio Juf Wolle Heerhugowaard, Zuiderlicht 163

Als je nog niet kunt breien kun je je opgeven voor een breicursus. Bekijk hier de mogelijkheden.

reviews: Geplaatst door Agnieta

26-10-2020 | 22.38

Jammer dat de cursus bijna voorbij is. Marleen heeft het leuk en op een gezellig manier gebracht. Veel geleerd en mooie materialen om de cursus te kunnen volgen.

Tineke: 'Sokken breien bij Juf Wolle.             

Nadat ik de afgelopen winters 2 truien en 1 vest voor mijzelf had gebreid, wilde ik wel eens iets “anders”. Een vriendin van mij stelde sokken voor! Toen dacht ik nog: “sokken”!!! Dat doe je toch niet. Die koop ik wel in de winkel.

Maar, nu staat de winter voor de deur en toen bedacht ik ineens: weet je wat ik ga doen: ik ga sokken breien voor een goed doel. Dan kom ik wel weer lekker de winter door met mijn breiwerk. Zo ben ik bij Juf Wolle in Heerhugowaard terecht gekomen. En wat is het leuk om sokken te breien.

Maar, zo eenvoudig is het in 1e instantie niet. Je hebt het boord, de grote hiel, de kleine hiel, de spie en de tenen!! Ok, de boord gaat nog wel, dan krijg je de grote, verstevigde hiel. Dat ging ook nog wel. Bij de kleine hiel én de spie moet je best wel opletten. Maar dankzij de goede en rustige aanwijzingen van Marleen is het natuurlijk goed gekomen. Mijn voornaamste les was het ‘begrijpen’ van het ‘waarom’ ik bepaalde handelingen moest doen. Ik adviseer de nieuwe cursisten dan ook om meteen thuis een 2e sok op de naald te zetten, zodat je de ervaringen van de les zélf voor de 2e keer zelf kunt uitproberen. En als je er eventueel niet uitkomt, dan kan je die 2e sok meenemen naar de cursus van de volgende week!

Atelier Juf Wolle: wat een prettig atelier. Het is klein, er kunnen 3 cursisten in. Je krijgt een lekker kopje koffie/thee en Marleen geeft heerlijk rustig les en ze legt het ook super goed uit. Ik vond het tijdens het breien handig om nog wat aanwijzingen in mijn eigen woorden op een papiertje te zetten. Inmiddels ben ik alweer aan mijn 3e paar sokken bezig. En wat zíén ze er mooi uit. Dankjewel Marleen en graag tot ziens. Ik zal je hulp voor meer breiwerkjes nodig hebben'.

Tineke Willems

© 2015 - 2024 Creastudio Juf Wolle | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel