Diervriendelijkheid van de wol

Van lontwol is de herkomst veelal merinoschapen. Uit Nieuw-Zeeland, Europa of Zuid-Amerika. De wol komt van de vacht, niet van de huid van de schapen. De schapen geven dus alleen hun vacht, en niet hun leven. De schaap wordt geschoren en van de vacht wordt wol verwerkt.

Wat is mulesing. Dit is een ernstige vorm van dierenmishandeling. Het is een pijnlijke behandeling voor schapen waarbij de huid rond het achterwerk van het schaap wordt weggesneden, vaak zonder verdoving. Het is ter voorkoming van de dodelijke infectie door vliegen (myiasis). In de warmere gebieden zijn schapen vaak gevoelig voor deze infecties. Gelukkig wordt wereldwijd steeds beter gelet op het uitsluiten van schapenhouders die op deze manier werken. In Zuid-Amerika, waar veel wol vandaan komt, is de praktijk van mulesing niet gangbaar. Door het koelere klimaat en doordat de Zuid-Amerikaanse merino’s minder diepe huidplooien hebben, is mulesing niet nodig om myasis-infecties te bestrijden. Dit geldt ook voor de ongeverfde merino uit Nieuw-Zeeland en Europa. Het mulesing is eigenlijk bijna niet aan de orde. Het beeld zoals het ooit in de media is gekomen is zeer zeker niet representatief voor de hardwerkende schapenhouders en doet hun professionaliteit zeer tekort!

De lontwol die wij verkopen is mulesing free.

Lontwol natuur 401

Herkomst

Nieuw-Zeeland

Schapenras

Merino

Kleur/tint

Roomwit

Fijnheid

24 micron

Mulesing-free

Ja

Lontwol natuur 463

Herkomst

Zuid-Amerika

Kleur/tint

Gemêleerd greige (grijs/beige)

Fijnheid

ca. 27 micron

Mulesing-free

Ja

Europese merino lontwol middelfijn

Herkomst

Europese Unie

Schapenras

Merino

Kleuren

Gifvrij geverfd met hoge kwaliteit synthetische verven van Zwitsers fabrikaat volgens de normen OekoTex 100 en EU Eco­label for textile products (EU Com­missie besluit 2002/371/EC)

Fijnheid

26-27 micron

Vezellengte

75-85 mm

Mulesing free

Ja

© 2015 - 2024 Creastudio Juf Wolle | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel