Breipakket Noorse sokken breien

Artikel 5 van 6
€ 16,50 € 15,00
Voorraad 2 stuks

Noorse sokken breien - Breipakket

Brei je eigen sokken met het zachte Norwool Plus garen, want je zelf gebreide sokken zitten toch het lekkerst. Norwool Plus is bij uitstek geschikt voor de bekende Noorse sokken.

Breipakket Noorse sokken breien;

  • 2 bollen Norwool Plus, breipatroon voor 1 of 2 paar sokken (Afhankelijk van de maat)
  • breipatroon van boord naar teen,
  • Knitpro Zing rondbreinaald 4.0mm.

TIP. Voor 1 paar sokken tot maat 40 heb je 1 bol nodig.

Prijs: breipakket € 17,50

Inhoud breipakket:

  • 2 bollen Durable Norwool plus, keuze uit 8 kleuren Durable Norwool Plus
  • Rondbreinaald 25 cm en 4.0mm
  • Breipatroon van sokken, boord naar teen met de Hollandse hiel

Handig om mee te bestellen:

  • Boek  'Sokken brei je zo'
  • Punt stoppers om geen steken kwijt te rakenvan de rondbreinaald van 25 cm
  • Stekenmarkeerders om de hiel, spie en bandteen te markeren
  • 5 breinaalden van 20 cm 3.5mm om de bandteen mee te breien

Of bestel het uitgebreide breipakket met het boek 'sokken brei je zo', steekmarkeerders, puntenstoppers en 5 breinaalden voor de bandteen.

Met dit breipakket wordt standaard de kleur grijs wit melee geleverd. Wil je een andere kleur dan kan dat natuurlijk. Geef dit aan bij opmerkingen tijdens je bestelling.

De rondbreinaald is een Knitpro Zing van 25 cm lang en dikte 4.0 mm. Deze is bijzonder geschikt voor sokken breien. Alle steken passen er precies op. Puntstoppers zijn dan geen overbodige luxe. die zijn handig om de steken op de naald te houden. Voor de bandteen, als je mindert naar 2x 8 steken kun je beter 5 kleine breinaalden gebruiken.

Tineke: 'Sokken breien bij Juf Wolle.

Nadat ik de afgelopen winters 2 truien en 1 vest voor mijzelf had gebreid, wilde ik wel eens iets “anders”. Een vriendin van mij stelde sokken voor! Toen dacht ik nog: “sokken”!!! Dat doe je toch niet. Die koop ik wel in de winkel.

Maar, nu staat de winter voor de deur en toen bedacht ik ineens: weet je wat ik ga doen: ik ga sokken breien voor een goed doel. Dan kom ik wel weer lekker de winter door met mijn breiwerk. Zo ben ik bij Juf Wolle in Heerhugowaard terecht gekomen. En wat is het leuk om sokken te breien.

Maar, zo eenvoudig is het in 1e instantie niet. Je hebt het boord, de grote hiel, de kleine hiel, de spie en de tenen!! Ok, de boord gaat nog wel, dan krijg je de grote, verstevigde hiel. Dat ging ook nog wel. Bij de kleine hiel én de spie moet je best wel opletten. Maar dankzij de goede en rustige aanwijzingen van Marleen is het natuurlijk goed gekomen. Mijn voornaamste les was het ‘begrijpen’ van het ‘waarom’ ik bepaalde handelingen moest doen. Ik adviseer de nieuwe cursisten dan ook om meteen thuis een 2e sok op de naald te zetten, zodat je de ervaringen van de les zélf voor de 2e keer zelf kunt uitproberen. En als je er eventueel niet uitkomt, dan kan je die 2e sok meenemen naar de cursus van de volgende week!

Atelier Juf Wolle: wat een prettig atelier. Het is klein, er kunnen 3 cursisten in. Je krijgt een lekker kopje koffie/thee en Marleen geeft heerlijk rustig les en ze legt het ook super goed uit. Ik vond het tijdens het breien handig om nog wat aanwijzingen in mijn eigen woorden op een papiertje te zetten. Inmiddels ben ik alweer aan mijn 3e paar sokken bezig. En wat zíén ze er mooi uit. Dankjewel Marleen en graag tot ziens. Ik zal je hulp voor meer breiwerkjes nodig hebben'.

Tineke Willems

© 2015 - 2024 Creastudio Juf Wolle | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel