Vierkant breien

Vorige Artikel 2 van 2

Vierkanten breien

Gebreide vierkant lapjes kunnen aan elkaar genaaid worden om patchwokdekens, kussens, tassen en andere voorwerpen te maken. Het is een leuke manier om restjes  wol op te maken. Maak veel vierkanr=ten in verschillende kleuren en zet ze aan elkaar als een babydekentje. Maak er een eenvoudige rand omheen.

Een vierkant kan heen en weer gebreid worden maar ook vanuit een punt. Er zijn 2 manieren om vanuit een punt te werken. Van hoek tot hoek en met minderingen. Met minderingen loopt er een naad diagonaal door het midden. Daar waar je minderd. Van hoek tot hoek begin je met 1 steek en meerdert aan beide kanten tot je genoeg steken hebt en minderd aan beide kanten tot je weer 1 steek hebt.

Een vierkant van hoek tot hoek breien.

zet 2 steken op de breinaald.

Toer 1:brei 2x in 1 steek, 1 recht. je hebt nu 3 steken
Toer 2: brei 2x in 1 steek, recht tot het einde. Herhaal rij 2 tot de zijkanten de gewenste maat hebben. Eindig met een even aantal steken.

Volgende toer minderen: 2 recht samenbreien, recht tot het einde. Herhaal deze toer totdat er 2 steken over zijn.  je hebt een even aantal toeren gebreid met steeds minder steken. Kant nu b eide steken af.

© 2015 - 2021 Creastudio Juf Wolle | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel