Haaksteek schelpen- of waaiersteek

Vorige Artikel 4 van 4

Haaksteek schelpensteek, schulpsteek, waaierpatroon

Dit is een heel eenvoudige patroonsteek. Het geeft een mooi waaierpatroon die op schelpen lijken. Het is een veelvoorkomende patroonsteek. De waaiers hebben een aantal steken, met een lage steek in het midden vormen ze een mooie waaier. De waaiers worden evenwijdig boven elkaar gehaakt in een regelmatig herhalend patroon. Het is een decoratieve steek en daardoor geschikt voor babykleding, omslagdoeken, homedeco en je haakt eenvoudig een rand van waaiers om een mooie deken heen.

  • Maak een veelvoud van 6 + 1 lossen.
  • Toer 1, 2 stokjes in 4e losse vanaf de haaknaald, 2 losse overslaan, 1 vaste, 2 1osse overslaan, *5 stokjes in volg losse, 2 losse overslaan, 1 v*, herhaal vanaf *, keer het werk
  • Toer 2: 3 1ossen (=1e stokje), 2 stokjes in vaste vorige toer, 1 vaste in 3e van 5 stokjes, * 5 stokjes in volgende vaste, vaste in 3e stokje*, herhaal vanaf * eindig met een vaste in 3e losse van vorige toer.
  • Toer 3: herhaal toer 2

TIPS

  1. Een groepje van stokjes noem je ook wel een cluster
  2. Tussen de cluster haak je een lagere steek, bijvoorbeeld een vaste, zodat de cluster uit elkaar gaat en zo een waaier ontstaat.
  3. Clusters kunnen boven elkaar staan maar ook naast elkaar. Als je elke toer een andere kleur geeft, krijg je een verrassend effect.

Heb je nog vragen of wil je meer weten over een steek of andere steken neem dan gerust contact met mij op.

Email: info@creastudiojufwolle.nl

Mobiel watsapp: 0639136184

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang tips, haak- en breipatronen en aanbiedingen in je mailbox. Na aanmelding  ontvang je 10% korting op je eerste bestelling in de webshop. Naar de webshop

Wil je leren haken dan kan ik je helpen met de steken. Je leert stokjes, vasten en lossen en rond, vierkant en een driehoek haken. Ook leer je haakpatronen en diagrammen lezen.

De cursus wordt gegeven in Heerhugowaard. Naar de cursus

Wil je meer steken leren, in de webshop vind je heel veel inspirerende handwerkboeken. De haakbijbel is een boek met meer dan 200 steken geschikt om dekens, kussens en sjaals te maken

 

 

 

 

 

© 2015 - 2023 Creastudio Juf Wolle | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel