Granny squares babydekentje

Vorige Artikel 6 van 21 Volgende

Granny squares babydekentje

Creastudio Juf Wolle

Ontwerp: Marleen Lubbers voor Creastudio Juf Wolle

Webshop: www.creastudiojufwolle.nl

Dit haakpatroon is van Marleen Lubbers, het is een gratis haakpatroon, als je dit patroon deelt vermeld dan mijn naam en de website met de link naar het gratis patroon.

Wat heb je nodig

  • 275 gram Katia Missouri, 2 bollen van elke kleur. 4 kleuren; Bleekrood kleur 21, bleek roze kleur 13, Lila kleur 33 en Licht bleekrood kleur 16.
  • Haaknaald 2.5 mm
  • Schaar
  • Maasnaald

Het garen dat ik gebruikt heb is Katia Missouri, een zacht garen ideaal voor het maken van babykleding en accessoires. Een menggaren van 60% katoen en 40% acryl. Er zijn 2 kleurcombinaties gemaakt. Een roze variant en een blauwe. De blauwe variant heeft de volgende 4 kleuren; Lila kleur 33, Beige kleur 6, Blauw kleur 12 en mint/blauw kleur 28

Katia Missouri

Missouri is een mixgaren van katoen en acryl. Geschikt om mee te haken en breien. Een zeer zacht garen en daarom geschikt voor baby kleding en baby dekentjes.

Afmeting: 75 cm x 55 cm. Het is een klein dekentje geschikt voor wiegje, babywandelwagen of Maxi-Cosi. Je kan de deken groter maken door meer squares te haken. Het patroon bestaat uit 12 vierkanten. 12 Granny squares die je aan elkaar maakt met een mooie rand er omheen gehaakt.

De basis is een granny square: De granny square is een basis haakpatroon, met groepjes van 3 stokjes, 1 losse tussen de groepen en in de hoeken, 3 stokjes, 3 lossen en 3 stokjes. De granny square bestaat uit 9 toeren

Werkwijze:

Begin met 5 lossen en maak een ring met een halve vaste in de eerste losse. Het is de bedoeling dat de opening open blijft. Je kunt dan niet de magische ring gebruiken. Wil je de opening dicht gebruik dan wel de magische ring.
T1. Haak 3 l, dit is je eerste stokje, 2 stokjes in de ring, 3 l, * 3 stk, 3l* , herhaal dit nog 2 keer. Sluit de toer met een hv. Je hebt nu 4 hoeken van de 3 l en 4 groepjes stk.
T2 4 l, 3 stk in de hoek van de vorige toer, 3 l, 3 stk, haak 1 l, in de volgende hoek weer 3 stk, 3l, 3stk, haak 1 l, herhaal dit nog 2 keer, let op bij de laatste hoek haak je 2 stk, sluit de toer met een hv in de 3e losse van de lossen aan het begin van deze toer.
T3 haak 3l, 2stk in het midden van de opening van de vorige toer. 1 l, 3stk, 3l, 3stk in de hoek. Vul de hoeken op met 3 stk, 3 l, 3 stk, en tussen de groepen 1 losse. Eindig de toer met 1 l en hv in de 3e losse van het  begin van de toer.
T4 is T2 en T5 is T3. Herhaal dit tot T9. Je square is af.

Haak van elke kleur 3 squares. Totaal 12 squares.

De squares maas je aan elkaar zodat je bijna geen naad ziet. Neem 1 lus per keer van elke square.

De rand:

Haak de rand als alle squares aan elkaar zijn gemaakt.
De rand is een granny met 3 stokjes. Bestaat uit 5 toeren. 4 toeren granny van elke kleur en 1 toer waaiers.

Opmerking: Je haakt 3 stokjes en 1 losse aan de zijden en 3 stokjes 3 lossen en 3 stokjes in de hoeken.

T1, Begin in de hoek, hecht een kleur aan in de hoek van de deken (squares), 3 l, 2 stk, 3 l, 3 stk, ga langs de zijde en haak 3 stk in de opening van de squares en haak 1 l er tussen. In de hoeken haak je 3 stk, 3 l, 3 stk. Zo ga je rond. Eindig met een hv in de 3e l van het begin van de toer. Let op, vergeet de losse niet. Knip de draad af

T2 Neem een andere kleur en hecht aan zoals beschreven in T1. Knp de draad af

T3 nieuwe kleur aanhechten en als T1

T4 Nieuwe kleur aanhechten en haak als t1

T5 is de laatste toer van de rand. Hierbij haak je 6 stk in 1 opening en een v. in de volgende opening, in de hoeken 6 stk, 3l, 6 stk, Let op, in 2 hoeken kom je uit maar in de 2 andere niet dan haak je na 6 stk de hoek met 6 stk, 3l, 6 stk, en dan in de volgende opening 6 stk, zorg dat het gelijk blijft

Veel plezier met het maken van de deken.

Liefs Marleen

PDF bestand gratis patroon

 

 

Website: Creastudio Juf Wolle

 

Mobiel: 0639136184

Ik vind het leuk als je jouw creatie aan mij laat zien via Social media kanalen of email

 

© 2015 - 2021 Creastudio Juf Wolle | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel