Fijne haaknaalden voor urenlang haakplezier!

Artikel 6 van 7

Haaknaalden voor urenlang haakplezier

Haaknaalden zijn er in alle soorten, kleuren en maten. Welke kies je voor welk haakproject.

Materialen: De materialen verschillen van bamboe, hout, kunststof, aluminium of plastic. Zelf kies ik nooit voor plastic. Gaan snel stuk en ligt niet lekker in de hand. Bamboe of hout is fijn om mee te haken als je last hebt van vochtige handen. Bamboe haaknaalden nemen vocht op, waardoor transpiratie tot het verleden hoort. De aluminium en kunststof haaknaalden zijn stevig en liggen lekker in de hand.

Grip: Haaknaalden met een goede grip liggen lekker in de hand en zorgen voor urenlang haakplezier. De vorm van de ergonomische haaknaald is plat of rond met een licht gebogen vorm. De greep is zacht door de softgrip. De haaknaalden zijn geschikt om urenlang mee te haken. Doordat de greep plat is, krijg je geen kramp en door de softe grip raakt de hand niet snel vermoeid. De ergonomische haaknaald voorkomt vermoeide spieren

De vorm van de haaknaald; is bepalend voor je haakwerk. Bij ‘rechte haaknaalden’ ligt de achterkant van de haaknaald plat op de tafel. Deze haaknaalden zijn meestal van bamboe of hout vervaardigd. Het voordeel van deze haaknaalden zijn dat de lussen en omslagen die op de haaknaald liggen steeds even groot zijn. Dit geeft een regelmatig haakwerk en is geschikt voor haaksters die tamelijk strak haken. Bij amigurumi’s haken is het van belang dat je strak haakt. Bij ‘kromme haaknaalden’ ligt de kop van de haaknaald met een licht gebogen lijn naar boven. Bovendien wordt de haaknaald naar het haakje toe smaller. Deze haaknaalden zijn meestal van aluminium met een kunststofgreep. Deze haaknaalden zijn niet geschikt voor haaksters die vrij strak haken. De lussen en omslagen worden kleiner als de draad wat strakker aangetrokken wordt. Bij strak haken is het moeilijk om de draad door de lus te halen en het haken verloopt minder vloeiend. Een voordeel van de kleine lussen is dat ook de lange steken mooi regelmatig uitgevoerd worden.

Conclusie: voor elk haakwerk is er een geschikte haaknaald te vinden, maar ook voor elke haakster is er een geschikt haaknaald.

Hier vind je alle haaknaalden van Knitpro, Pony, Clover amour en Clover Soft

 

© 2015 - 2024 Creastudio Juf Wolle | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel